Registracija
UDRUGA PČELARA "LIPA" SLATINA
Registarski broj 10000034
Naziv UDRUGA PČELARA "LIPA" SLATINA
Skraćeni naziv U.P. "LIPA" SLATINA
Sjedište Slatina, Sv. Marka Križevčanina 65/-
Datum upisa 14.01.1998
Djelatnosti -odgoj i obrazovanje članova putem škola, tečajeva, seminara, te predavanja iz djelokruga pčelarstva i pčelarskog gospodarstva, uloge pčela u oprašivanju bilja, -upoznavanje članova udruge s najnovijim dostignućima u zaštiti i uzgoju pčela, -edukacija građana o pčelama i pčelinjim proizvodima, -okupljanje novih članova i podmlatka, -suradnja s nadležnim tijelima i drugim udrugama, te znanstvenim, obrazovnim i gospodarskim tijelima u Republici Hrvatskoj. OSTALE GOSPODARSKE DJELATNOSTI
Osobe IVICA SERTIĆ - PREDSJEDNIK UDRUGE

Novosti

 • Aktivnost gena pčela sa i bez meda

  Pčelari pčelama sve više daju kao zamjenu za ukraden med saharozu ili fruktozne kukuruzne sirupe, posebno u godinama kakva je ova i zimama kakvu smo imali, kad su zalihe vrlo "mršave-tanke". Ta praksa došla je pod povećalo istraživanja u cilju rješavanja misterija nestanka pčela, međutim, ta povezanost iako ima naznaka još uvijek nije u potpunosti objašnjena. Neki znanstvenici sumnjaju da je neadekvatna prehrana između ostalog krivac za pad broja pčela u svijetu.

  Opširnije...  
 • Dani meda u Valpovštini

  U Bizovcu 19. i 20. 7. 2014. godne će se održati 6. regionalna manifestacija - "Dani meda u Valpovštini" u organizaciji Udruge pčelara "Valpovština".

  Opširnije...  
 • Uzroci gubitaka pčela ne leže u Apiguardu

  Kako su nam se javili neki zabrinuti pčelari povodom većeg pomora pčela tijekom zime u Sloveniji

  Opširnije...  
 • 13 fascinantnih činjenica o pčelama

  Pričaju ljudi već tisućama godina kako je  13 čudan broj, nekima sretan nekima nesretan, pa eto objavit ćemo baš 13 fascinantnih činjenica o pčelama koje možda niste znali.

  Opširnije...  
 • Med i kanabis

  Što napisati o medu a da već moguće niste čuli? Prije otkrića penicilina med i njegova svojstva su se koristila u cijelom svijetu. Da ima antibakterijska svojstva već i lastavice na grani znaju. Da ima protuupalna svojstva uvjek se sjetite bar onda kad obolite. Sve veći broj lječnika danas više ni ne osporava njegova svojstva pa se on polako vraća na svoje zasluženo mjesto kako u prehrani tako i medicini.

  Opširnije...