Registracija
UDRUGA PČELARA "LIPA" SLATINA
Registarski broj 10000034
Naziv UDRUGA PČELARA "LIPA" SLATINA
Skraćeni naziv U.P. "LIPA" SLATINA
Sjedište Slatina, Sv. Marka Križevčanina 65/-
Datum upisa 14.01.1998
Djelatnosti -odgoj i obrazovanje članova putem škola, tečajeva, seminara, te predavanja iz djelokruga pčelarstva i pčelarskog gospodarstva, uloge pčela u oprašivanju bilja, -upoznavanje članova udruge s najnovijim dostignućima u zaštiti i uzgoju pčela, -edukacija građana o pčelama i pčelinjim proizvodima, -okupljanje novih članova i podmlatka, -suradnja s nadležnim tijelima i drugim udrugama, te znanstvenim, obrazovnim i gospodarskim tijelima u Republici Hrvatskoj. OSTALE GOSPODARSKE DJELATNOSTI
Osobe IVICA SERTIĆ - PREDSJEDNIK UDRUGE
PLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Novosti

 • Pčele i tolerancija na kokain

  Sve se više beskičmenjaka koristi za istraživanje molekularnih i staničnih učinaka droge gdje je cilj istražiti osnovne mehanizme ovisnosti. Međutim, u sisavaca glavni čimbenici ovisnosti su dugoročni adaptivni odgovori na višekratnu uporabu droga. Ovdje se ispituje adaptivni odgovor utjecaja kokaina u beskralježnjaka pomoću pčela. 

  Opširnije...  
 • Cvjetna pelud kao prehrandbeno čudo

  Različiti cvjetovi u prirodi daju različitu pelud, kako po boji tako i  po hranjivim vrijednostima, a pelud iste biljke ima istu veličinu, površinu, boju i oblik.  Iako se pelud ovisno o podneblju rasta bilje razlikuje, djelotvornost učinka na organizam se ne razlikuje.

  Opširnije...  
 • Afričke pčele otpornije na parazite

  Iako pčelari u Keniji vjeruju kako zadnjih godina osjećaju pad populacije pčela, stručnjaci tvrde kako rezultati pokazuju da nepogode s kakvima se susreću pčele u Europi i SAD-u ovdje nemaju pogubnih utjecaja.

  Opširnije...  
 • Spas u jezeru golfera Pabla Larrazábala

  Španjolski profesionalni golfer Pablo Larrazábal na Maybank Maylasian Openu shvatio je kako golf nije baš bezlazlena igra. On je u šoku je počeo bježati od divovskih stršljena koji su ga napali te je kako bi se spasio uletio u obližnje jezero. Usput je dobio dvadesetak uboda zbog čega je kad se sve smirilo primio injekciju.

  Opširnije...  
 • Srbija povlači loš med iz prodaje, Hrvatska nema institut kojem se možete zbog falsifikata obratiti

  Od 182 uzorka u 7,2% kontrola je u Srbiji utvrdila da se radi o čistim falsifikatima, a kod 3,6% ima ostataka antibiotika!

  Opširnije...